Läs mer om Mias bok för flygrädda under fliken "Böcker"

Böcker

"En flygvärdinnas hemligheter och sanningar - lär dig hantera din flygrädsla med mental träning":

Det finns väldigt många fördelar med mental träning: Metoden är effektiv och enkel att förstå och ta till sig, man gör mycket av arbetet själv och det gör att man minskar beroendet av andra, vilket i sig ökar både självförtroendet och självkänslan.

I denna bok får man tillgång till allt detta. En stor del av boken är en självbiografisk berättelse, där man bland annat får följa med mig på flygningar under de många år som jag har varit flygvärdinna. Dessa berättelser kombineras med fakta som syftar till att skapa en förståelse för och en insikt om att flyga egentligen är ett av de allra säkraste transportmedlen som finns.

Så, är du rädd för att flyga? Är du en sådan som tänker varje gång efter en «lyckad» flygning att «ja, ja det hände inget denna gång, men nästa gång, då, då händer det nog något riktigt hemskt». Är du en sådan där som bara väntar på en katastrof runt varje hörn? Då passar denna bok dig utmärkt!

Jag skrev boken efter det att jag arbetat i många år som flygvärdinna och mött många flygrädda och sen också nu på senare år när jag arbetar för att hjälpa flygrädda. Jag bestämde mig för att se till så att det finns ett sätt för alla att komma över dessa hinder i livet - och det är det jag vill göra med min bok!

Filmsnuttar för flygrädda med bla andningsövningar för dig att ha med på flygresan - "Mia i Fickan";

http://www.miaifickan.blogspot.se/

"Jag vill ha barn" - hur man kan hantera att inte kunna få barn

Denna bok handlar om ofrivillig barnlöshet, den handlar om sorg, ilska och förbannelse. Den handlar om att genomgå fertilitetsbehandlingar och processen att adoptera. Boken tar också upp hur man kan gå från ofrivilligt barnlös till frivilligt med barn och den förklarar hur man kan hantera att inte kunna få barn och hur man kan få de barn man drömmer om.

Boken är en bok som jag önskar hade funnits för mig då vi var i den situationen - då för så många år sedan...

Läs gärna mer om boken och om mig på http://www.expressen.se/kvallsposten/mia-56-barnloshet-ses-som-lyxproblem/ 

Båda böckerna finns att köpa på www.adlibris.se och www.bokus.se 

 

Några länkar till radiointervjuer som är gjorda med mig ; 

 Och här är tidningar som omnämner mig och boken för flygrädda:

http://www.vagabond.se/artiklar/artikel/20150116/vaga-flyga 

http://www.svd.se/resor/bok-ska-hjalpa-flygradda_7259359.svd