Läs mer om Mias bok för flygrädda under fliken "Böcker"

Resor

FÖLJ MED! YOGA, PILATES & VANDRING PÅ HÄRLIGA KRETA 22 – 28 MAJ 2021


På den nordvästra delen av Kreta har vi hittat vår pärla för vårens träningsresa, Kastelli Kissamos. Här välkomnas vi av den mysiga och avkopplande stämningen, vackra omgivningarna med sina olivlundar, druvfält och mäktiga berg i bakgrunden som en kuliss. Kissamos är idag en hamnstad där den traditionella grekiska atmosfären är bevarad. Strosa längst strandpromenaden, slå dig ner på ett mysigt café eller taverna och bara titta på det dagliga livet som pågår runt omkring dig. Orten är också en perfekt utgångspunkt för härliga dagsvandringar där små slingrande vägar tar dig från den ena byn till den andra. Kissamos är känd för sin ekologiska olivolja och en av dagarna får vi möjlighet att besöka en närliggande olivodling.

I Kissamos bor vi på ett familjeägt mindre hotell med egen yoga shala och pool. Alla rum har egen dusch och toalett. Om du vill ta ett dopp i havet har du en skön promenad på ca 100 m från hotellet ner till den lokala stranden. Maj månad bjuder på ett vandringsvänligt klimat och vi beger oss en av dagarna upp i bergen för en vandring i den magnifika naturen och ett besök i den unika byn Milia.

På denna resa kan du ta en paus från vardagen och njuta av härliga stunder med yoga, pilates, natursköna vandringar och ett uppfriskande dopp i havet. Om det här för dig låter som perfekta ögonblick och stunder - glöm vardagen och följ med oss och unna dig själv några dagar nära naturen när den är som bäst, lev i nuet!

Vi ser fram emot några härliga dagar med No Stress tillsammans med Dig!

Priset för 6 nätters vistelse i Kissamos på hotell med egen yoga shala är 9200 SEK per person och är beräknat på del i dubbelrum (två personer delar på ett sovrum och minimum 10 personers deltagande). I priset ingår halvpension d.v.s frukost och lunch på hotellet (alternativt under utfärder), flygplatstransfer vid gemensam ankomst och avresa med gruppen, 6 pass yoga & 5 pass pilates. Två halvdagsutfärder med kortare vandring med lokal guide, besök i en olivodling. Alla idag kända skatter och serviceavgifter. Vi reserverar oss för eventuella prisändringar utanför vår kontroll. Yoga & Pilates genomförs av diplomerade & licensierade instruktörer.
Tillägg, ingår ej i priset: Flygresa Skandinavien – Chania, Kreta tur och retur. Utfärder och vandringar utanför programmet. Enkelrum- pris på förfrågan.

Våra retreats brukar snabbt bli fullbokade. Vill DU vara en av deltagarna på detta arrangemang, boka dig i god tid genom att skicka din intresseanmälan snarast till Mia eller Carina
(Obs! platsantalet är begränsat). Intresseanmälan är inte bindande för någon part.
Ett samarbete mellan MR-Mental Rekreation och Body & Soul/Explore Scandinavia

 

 

 

 

FÖLJ MED TILL ZANZIBAR höstlovsveckan 2022 - en pärla i Indiska Oceanen!


Zanzibar – utanför Tanzania i Östra Afrika finner man denna vackra lilla pärla till ö. Orörda vita stränder, turkosblått hav, vajande palmer och solnedgångar som får oss att tappa andan.

Vi bor i ett guesthouse på den nordvästra sidan av Nungwi halvön, norra sidan av Zanzibar. Beläget bara ett stenkast från den fantastiskt vackra vita stranden i Nungwi.

Den stora tropiska trädgården inbjuder till avkoppling och egna stunder där du kan läsa en bok i skuggan av palmerna eller bara njuta av lugnet i den exotiska växtligheten.Gästrummen finns i huvudbyggnaden samt i olika bungalows belägna i trädgården. Alla rum och bungalows är inredda och utformade i olika stil och är utrustade med badrum, takfläkt, myggnät och har tillgång till veranda. I den vackra yogashalan med utsikt över trädgården och sitt traditionellt utformade Swahili makuti-tak utövar vi yoga och pilates dagligen.

Någon kväll beger vi oss ut på en kryssning i den djupröda solnedgången och en dag åker vi in till Stone Town. Zanzibar kallas också ”kryddön” och till fots tar vi oss runt i de små labyrinterna till gator i stan för att uppleva de färgsprakande marknaderna av väldoftande kryddor och hantverk. Låt kropp och själ skämmas bort för en stund, njut av den meditativa yogan på morgonen och skön stärkande pilates på eftermiddagen. Tillbringa resten av dagen med ”häng” i hängmattan, strosa barfota längst den korallvita stranden, ta ett dopp eller snorkla i det mintgröna vattnet.

Glöm vardagen för en stund, unna dig barfotalyx när den är som bäst, lev i nuet!

Vi ser fram emot en härlig vecka med No Stress tillsammans med Dig!

Priset för 8 nätters vistelse på enkelt Guesthouse på Zanzibar är 10 900 SEK per person beräknat på del i dubbelrum (två personer delar på ett sovrum och minimum 12 personers deltagande). I priset ingår också halvpension d.v.s frukost, lunch eller middag, flygplatstransfer vid gemensam ankomst och avresa med gruppen, 7 pass yoga & 5 pass pilates, sunset cruise, guidad tur på kryddfarm. Alla idag kända skatter och serviceavgifter.

Vi reserverar oss för eventuella pris- och valutaändringar utanför vår kontroll (kurs USD 9,71) Yoga & Pilates genomförs av diplomerade & licensierade lärare. Tillägg, ingår ej i priset: Flygresa Skandinavien – Zanzibar tur & retur, vaccinationer, visum (ca 500Sek, betalas i dollar USD 50 på plats, går att ansöka om E-visa hemifrån också). Enkelrumspris på förfrågan.

Våra resor brukar snabbt bli fullbokade. Vill DU vara en av deltagarna på denna resa, boka dig i god tid genom att skicka din intresseanmälan snarast till Mia eller Carina (Obs! platsantalet är begränsat). Intresseanmälan är inte bindande för någon part.

Ett samarbete mellan MR-Mental Rekreation och Body & Soul/Explore Scandinavia