Läs mer om Mias bok för flygrädda under fliken "Böcker"

Yoga

        Yoga - förening mellan kropp och själ.

I yogasystemen ligger fokus på medveten närvaro och balans, inre men även yttre balans där du lär dig att fokusera på stillheten och lugnet, dels genom olika kroppsställningar/asanas men framför allt genom andningsövningar och meditation

När man tränar yoga så innebär det stora förändringar; man upplever inte bara att kroppen förändras: att man orkar mer, blir smidigare och starkare utan man upplever även ett inre lugn, man lär sig att stressa av, lyssna inåt och man finner inre ro. Vi arbetar med det fysiska genom ”asanas”, kroppsställningar men vi har stor fokus på andingsövningar och avslappningstekniker vilka är oerhört centrala begrepp inom yogan. 

Det är Mia som är yogainstruktör, utbildad yogalärare i Inden/Kovallam i Kerala vid Kairali Ayurvedic & Yoga Centre

                                                      Klassisk yoga

I Hjärup: Vi träffas på Hjärupslundsskolan i Hjärup varje söndag mellan kl 11 - 12. Denna yoga är en sk "drop-in"-yoga så här gäller klippkort som du köper på plats: ett kort med 10 ggr kostar 800:- och enstaka pass kostar 100:-. Kom gärna ner på ett gratis prova-på-pass när helst under terminen.

 

                                          

                                          /marocko-126.jpg

                                                      MediYoga

 

MediYoga har sitt ursprung i den klassisk kundaliniyogan. MediYogan är utvecklad i Sverige på 1990-talet vid MediYogainstitutet i Stockholm av yogaterapeut Göran Boll i samarbete med Danderyds sjukhus.

Yogan bygger på ett system för fysisk, mental och andlig träning där man utför mjuka rörelser, lär sig andningstekniker och koncentrations- och avspänningstekniker samt meditationer. MediYoga har gett positiva resultat i flera svenska studier utförda på Danderyds sjukhus och Karolinska Institutet och man erbjuder idag MediYoga som reguljär rehabilitering inom många vårdinrättningar i Sverige. Man har genom svensk forskning påvisat positiva resultat på patienter med bland annat smärta, stress, ångest, sömnstörningar, förmaksflimmer, hjärtsvikt, astma och högt blodtryck .

Kursledare är Mia, utbildad MediYogainstruktör genom MediYoga-institutetet i Stockholm. Läs mer om MediYoga på www.mediyoga.com 

Vi träffas 10 onsdagar på Hälsans Hus Mårtenstorget 6 i Lund klockan 10.00 - 11.00
 
Kurspris är 1 500: - ink moms.
Kursdagar är: 4/9, 11/9, 18/9, 25/9, 5/10, 9/10, 23/10, 30/10, 13/11 och den 20/11
OBS: anmälan är bindande, begränsat antal deltagare

Info/anmälan -  kontakta Mia på 070-666 16 57 eller e-mail: mentalrekreation@telia.com