Läs mer om Mias bok för flygrädda under fliken "Böcker"

Boktips för mörka vinterkvällar...

 

Nele Neuhause: "Snövit ska dö"

Några röster om denna bok:

"En omtumlande och oemotståndlig berättelse där läsaren får anstränga sig för att hänga med. Tempot i boken är högt och kasten fram och tillbaka tvära. Nele Neuhaus bjuder på en nervkittlande deckare och visar att hon är en skicklig berättare som lyckas fånga läsaren. Det här inte en bok man lägger i från sig i första taget."

"Snövit ska dö är en oväntad pärla som jag varmt rekommenderar till alla som söker något spännande och medryckande att läsa."

Och så min röst: Så jäkla spännande. Den var så spännande och så oförutsägbar att jag titt som tätt var tvungen att lägga den i från mig för att bara andas, smälta och ta in. När det blev för jobbigt, när jag led av ovisshet, ja då var jag helt enkelt tvungen till att snabbt bara kika lite på de sista sidorna, levde han fortfarande där - såg jag hans namn? Bara för att orka gå vidare. In i mellan var jag både arg och frustrerad på de olika karaktärerna...Hur kunde de? Vad höll de på med?

Jäklar vade ni har något spännande framför er, ni som ännu inte har läst den....Jag är avundsjuk, jag önskar att jag var du, ja, du som sitter där med boken i handen och just ska börja läsa den första raden - jag vill ha mer!

Om jag skulle säga något ja, inte negativt kanske men som var lite svårt med den här boken, det vara alla namn - boken är skriven av en tysk författare och alla i boken har då, av förklarliga skäl, tyska namn och det är då också på olika orter i tyskland det utspelar sig, svåra namn att minnas - omöjliga att uttala, men annars: läs, rys och njut!

Kortfattad beskrivning:

"En grå och regnig novemberdag finner några byggarbetare skelettet efter en ung flicka på den gamla övergivna militärflygplatsen utanför Frankfurt. Kort därefter blir en kvinna nedknuffad från en gångbro vid motorvägen inte långt därifrån. Kriminalpoliserna Pia Kirchhoff och Oliver von Bodenstein upptäcker snart att spåren efter de båda händelserna pekar åt samma håll, och deras efterforskningar leder till det förflutna. Mer än tio år tidigare försvann två tonårsflickor, Laura och Stefanie, i den pittoreska lilla byn Altenhain. Trots bristen på säkra bevis pekades Stefanies tjugoårige pojkvän Tobias ut som förövare och dömdes till fängelse. Nu är han ute och har återvänt till sitt barndomshem. Där möts han av bybornas fientlighet och misstänksamma blickar – och kanske mer än så. Kvinnan som knuffades från bron visar sig nämligen ha en koppling till Tobias. Pia Kirchhoff och Oliver von Bodenstein försöker bringa klarhet i överfallet, men hindras av en mur av tystnad. När ännu en flicka försvinner i Altenheim börjar en häxjakt i byn."

 

22 Feb 2016