Läs mer om Mias bok för flygrädda under fliken "Böcker"

Jag - en urkass bloggare

Tanken var en gång, då jag skapade denna blogg här på vår hemsida, att jag skulle vara en aktiv bloggare men supermånga följare eftersom jag skrev så mycket och så intressanta textar. Ha, sååå lurad! Vaddå inaktiv? Precis - jag har inte skrivit på nästan två år nu, sista inlägget är daterat den 27/1 2017!! Men ärligt, hur läst blir man om man inte skriver? Och är tanken med min blogg att skriva eller att se hur många som läser? Eller en kombo av båda? 

Jag tror att jag ville starta bloggen eftersom jag gillar att skriva, jag gillar att skriva ner tankar, upplevelser och så - så inledningsvis så var det inte alls att andra skulle läsa som var tanken med det men sen när jag såg att det fanns de som faktiskt läste det jag skrev blev det en uppmuntran och en bekräftelse - jag är ju en sån själv som läser bloggar och varför skulle då inte det finnas de som läser min? 

Nu ska jag ta upp mitt skrivande igen, för andra gången börjar jag om - sist var det bara ett års uppehåll, denna gång blev det två men nu ska jag verkligen försöka att vara kontinuerlig i mitt skrivande, kanske för optimistiskt att skriva varje dag, men kanske i alla fall en gång i veckan? Varför inte - eller nej, jag ska inte bestämma hur ofta utan bara när lusten faller på, det är nog bättre för då blir det inte ett måste utan ett vill....Idag vill jag - och jag börjar med det som jag har lagt ut på min Instragram: Tacksamhet....

I dagens SDS är det en artikel om just tacksamhet och om hur och varför tacksamhet lönar sig...https://www.sydsvenskan.se/2018-11-24/darfor-ar-tacksamheten-det-nya-svarta och givetvis drog det igång mina tankar och funderingar - varför är det alltid lättare att vara missunnsam, avundsjuk, otacksam och se till det som vi inte har istället för att vara tacksam och glädjas åt det vi har?

Är det för att vi är så förbannat bortskämda och vana vid att få, få, få utan att egentligen anstränga oss så mycket? Har vi det helt enkelt för lätt och för bra, vi i det svenska samhället? Nu hör jag (om detta var en ljudblogg) ljudliga protester: Lätt, vem har det lätt här i vårt samhälle? Tänk på alla stackars pensionärer som lever i fattigdom och utanförskap, alla de som flytt undan krig och elände i sina hemländer för att komma till Sverige och leva i ensamhet och fattigdom...alla de, alla de och så vidare, och så vidare...och ja, så är det givetvis men om jag nu får lov att uttrycka mig generellt då? Är vi helt enkelt gnällspikar de flesta av oss? Är det just det som också gör det lättare för oss att se glaset halvtomt istället för halvfullt - bara se det som vi inte har och inte det som vi faktiskt har? Har vi det för bra?

Jag tränar själv väldigt mycket på att vara glad och tacksam...glad och tacksam över det jag har men inser hur lätt det är att först få tanken: Varför har hon och inte jag? Till exempel när det gäller pengar. Idag är det lön, eller egentligen på måndag men strunt samma - lönespecen kom i går fredag så jag såg lönen - nu är det ju så att jag i stort sett aldrig får lön utan det är Christens lön jag ser ( gemensamma konton tack gode gud = sååå tacksam för det!) och jag såg hans lön...tusen tack för den lönen, den lever vi på, stackarn som han jobbar för den!

Och så då min lön, jag driver ju företaget men eftersom det inte ger så mycket pengar så jobbar jag som timanställd lite här och där ( kunde vara mycket mer) och då kommer det in lön - ibland, sporadiskt...igår kom det in, utan att skriva summor så är det 100% Christens lön och 1% min lön. Och då blir jag avundsjuk - för tänk om det som Christen får var min lön!! Jäklar, så mycket pengar! Nu låter det som han tjänar typ 100 000 i månaden - icke sa Nicke, statsanställd som han är - men ändå...sååå mycket mer än mig, och vips så blir jag avundsjuk. Inte på honom men på alla andra som lever med två "vanliga" löner...

Så är det så: är det pengar som är det som vi blir avundsjuka på, missunnsamma över och gör oss gnälliga? Eller är det något annat? Eller är det bara jag som är konstig??

 

24 Nov 2018