Läs mer om Mias bok för flygrädda under fliken "Böcker"

Är detta ett skämt, eller?

 

"Ägglek är förtryck av djur"

"Vad har ledningen på Tornlyckeskolan i Höganäs i tankarna när man låter eleverna roa sig med att kasta mat - i det aktuella fallet ägg - på varandra? Och detta sker i ett civiliserat samhälle. Rektorn verkar inte vara informerad om att detta är en form av djurförtryck, då äggen som den fina hönan lagt är tänkt att bli små, gula kyckingar. Rektorn borde planera en lektion och informera eleverna om dylikt, eleverna är smarta och skulle sluta med denna så kallade påsktradition omedelbart utan påverkan av föräldrar eller rektor. Skolan skall vara ett rättsnöre för kommande vuxna, inte visa på något annat" Eva Hansson

Min fråga är, är detta på riktigt? Ärligt? Jag läste denna åsikt under Läsarbrev i dagens Sydsvenskan och jag fick nästan kaffet i vrångstrupen - nej, det fick jag inte - jag dricker ju inte kaffe, okey då - jag fick nästan mitt te i vrångstrupen, vad menar kvinnan i fråga? Är det en ärlig tanke bakom inlägget eller skojjar hon bara med oss?

De finns ju faktiskt de som skriver och säger saker bara för att...Det var bland annat för några veckor sedan ett inlägg på Facebook, det var en ung mamma som sa att hon skaffade barn bara för att få barnbidrag - och för att kunna vara förädraledig, och få betalt. Hon skrev: " detta vet mina barn om - och egentligen tycker jag inte ens om barn" - men, det var bara ett så kallat "skämt" och det är ju ok, enligt mig...men detta om ägg och söta små kycklingar? Eller är det samma sak här, är det bara någon som vill vara "rolig"? Då är det också helt ok, men om det inte är det, om Eva Hansson verkligen menar det hon skriver och tycker så som hon skriver, vad tycker jag då om det? Jag vet inte var jag ska börja - "ägg som egenligen ska bli små söta kycklingar"...oj, ja, då är det väl dags att helt sluta att använda ägg helt och hållet då - det är slut med bakning, det är slut med allt som man behöver ägg till, för om man nu tänker att man ser ägglekar som förtryck av djur, hur illa är det inte då med att vi använder ägg till så mycket och så ofta som vi gör idag? 

Nej, vid närmare eftertanke så är det nog ett skämt, är det inte...eller?

 

31 Mar 2015