Läs mer om Mias bok för flygrädda under fliken "Böcker"

Boktips!

                                                     

 

Boktips idag: "Bränd Himmel" av Gilly Macmillan. Boken handlar om Rachel Jenner, hon är fotograf och ensamstående mamma till åttaårige Ben. En dag när de är ute i skogen tillsammans låter hon Ben springa före henne till en repgunga som han brukar gånga på när de är där. Rachel har alltid sin kamera med när de är i skogen tillsammans och det har hon denna söndageftermiddag också. När hon fotograferar blir hon som uppslukad av både ljus och bild men hon är samtidigt medveten om Ben hela tiden - han vill så gärna visa sig stor och vara självständig så hon låter honom springa i förväg, det är bara en liten bit bort. Han är utom synhåll en kort, kort stund. När hon kommer fram till gungan är han inte där och Rachel hamnar i varje förälders absoluta värsta mardröm!

Boken är skriven i första person och berättaren är Rachel själv. Hon berättar om den dagen och dagarna som följde därefter: Vad var det som hände den där eftermiddagen? Vi läsare vet inget - vi svävar i ovissheten liksom polisen med kriminalkommissarie James Clemo i spetsen- en man som brottas med egna demoner. Ledtrådar följs upp och leder utredarna fel - klockan tickar och läget blir mer och mer desperat. Lögner kommer till ytan - chockerande avslöjande kommer fram i ljuset. Och Rachel sitter där mitt emellan som fångad mellan den djupaste oron över sonens försvinnande och känslan av att det är hennes fel , liksom det enorma massmedieuppbådet som redan dömt henne på förhand. Vem kan hon lita på? Vad är sanningen - och vad var det som hände den där dagen?

Vilken spännande psykologisk thriller - bara att gratulera er som inte redan har läst den! En skön söndag ligger framför er - men var beredda på: den går INTE att lägga ifrån sig!

 

24 Sep 2015