Läs mer om Mias bok för flygrädda under fliken "Böcker"

En hjälpande hand...

 

Nu närmar sig julen med stormsteg och vi kommer att frossa utan dess like - och inte bara i mat utan i ett prylöverflöd som vi inte behöver. Vi är helt vansinniga...

På radion hörde jag Mark Levengood uppmana oss att gå in på www.unicef.se/gavoshop och ge bort nötkräm mot undernäring. Det fick mig att tänka till. Nötkräm, varför inte? Förvisso är jag en sån som alltid ger, lite här och lite där - oftas i en utsträckt hand utanför Lidl - jag gillar den där direktkontakten jag får och där jag slipper oroa mig för mellanhänder som snor åt sig. Och ja, jag vet, nu tänker säkert någon "du vet inte vem som får pengarna du ger, egentligen" eller "det är maffioser som "äger" de där tiggarna - de får inte behålla ett korvöre" eller "de bara luras - de är inte tiggare, "på riktigt", egentligen"...och så vidare, och så vidare men det struntar jag i, jag hör inte de där som säger så och ger när jag har pengar i min väska. Tyvärr inte så ofta då jag alltid handlar på kort och väldigt sällan har på mig cash....

Men nu kommer jag inte undan för detta är lätt som en plätt: bara att följa länken och klicka i det man önskar ge. Jag gillar UNICEF - jag litar på UNICEF - för UNICEF säger:

"VI SKAPAR EN BÄTTRE VÄRLD FÖR ALLA BARN. Det finns de som tror att det är omöjligt att förändra världen. Vi vet att det går och vi vet hur man gör. Över hela världen kämpar vi i regeringskorridorer, slumområden, flyktingläger och avlägsna byar för att varenda unge ska få den barndom som de har rätt till. Barnkonventionen styr vårt arbete."

Och det som är bra med detta är att det är FN som gett UNICEF uppdraget styrt av Barnkonventionen:

"Barnkonventionen är vårt uppdrag. FN har gett oss i uppdrag att arbeta för att barnkonventionen ska följas av alla länder som skrivit under den. Vi arbetar alltså inte med välgörenhet, utan kämpar för alla barns självklara rätt att få sina grundläggande behov och rättigheter tillgodosedda."

Läs hela Barnkonventionen här: https://unicef.se/barnkonventionen/las-texten#full

Det känns gott i hjärtat att kunna göra något. Det var bara detta jag ville säga...Gör något du med....Vad är din ursäkt?

Och nej, jag skriver inte detta för att berätta hur "duktig" och "givmild" jag är - utan för att ge någon lite dåligt samvete! Jag vet inte vem som läser det jag skriver - men jag vet att det är någon som gör det - så vad ger du?

 

 

20 Dec 2015