Läs mer om Mias bok för flygrädda under fliken "Böcker"

Fd flygrädda Miriam Bryant - så jäkla cool!

 

Var hos tandläkaren med Disa i går, satt där i väntrummet och läste (bläddrade) i ....Vecko Revyn! Ha, den har jag inte sett på 100 år =). I alla fall, där är en intervju med Miriam Bryant, häftig tjej - gillar henne skarp. Och vad ser jag då, jo, jag läser att hon har varit flygrädd men att hon inte är det längre - hon har valt bort alla rädslor, det är så onödigt att vara rädd, säger hon och det, det är helt sant, enligt mig - men hur gjorde hon? Det ska jag snart berätta men först en kortis från en intervju med henne då hon fortfarande var flygrädd, denna intervju är från 2013, alltså för två år sedan:

"Livrädd för att flyga
Att Miriam Bryant inte längre är nervös tror hon har att göra med att hon har blivit äldre samt att hon har kommit på att det finns andra saker som man kan vara rädd för.

– Jag är oerhört flygrädd. Jag åker hellre 20 timmar tåg än tre timmar flyg. Men det har hänt att jag måste flyga när jag varit på turné. När jag väl är uppe i luften finns det inte så mycket jag kan göra. Jag gråter och hyperventilerar. Sedan när jag landar får jag en kick. Flygresorna har i slutändan varit värda det som väntar när Miriam Bryant får stå på scen." Slut på citat

I dag, två år senare, är hon inte flygrädd längre. Hon är inte rädd för något, säger hon. Hon bestämde sig helt enkelt en dag för att det inte var värt att vara flygrädd längre, hon visste ju att det skulle vara en massa flygande framöver nu när hennes karriär tog fart och sitta där högt uppe i luften och vara livrädd - bara vänta på att dö, det var enligt henne helt ohållbart - så hon tog ett beslut: Att inte vara flygrädd! Att inte vara rädd alls! För något. Så är det faktiskt för vissa, det är bara att ta ett beslut, hitta viljan bakom beslutet och drivkraften, sen är det "bara" ta tag i det. Det gjorde denna gooa, starka, modiga och såå coola brud - och - så jäkla sant, och så bra! Att bara bestämma sig. Varför slösa bort kraft och energi på något som är så onödigt? Precis min melodi och precis så tänker jag. Nu - inte innan, inte när jag var ung som hon. Hon besitter en mognad, en lekfullhet och en klokhet som är så attraktiv. 

Här nedan är en helt ny intervju med henne, och i den intervjun berättar hon precis hur hon tänker och vem hon är, samt kopplat till den musik hon gillar. Lyssna på henne!  Ett sant föredöme för unga människor där ute - men även för oss lite äldre....

Lyssna här: https://www.youtube.com/watch?v=DfKLYz7O37w 

 

 

6 Nov 2015