Läs mer om Mias bok för flygrädda under fliken "Böcker"

Ja må han leva

I dag har jag haft mitt första "intervjuoffer" gällande min bok om rädsla! Så inte nog med att jag börjat skriva, nu har jag oxå tagit tag i det jag bestämt mig för; Att låta andras röster bli hörda genom min bok. Hur kul som helst. Men jag behöver fler, så är du eller någon du känner påverkad av rädslan, på ett eller annat sätt, så påverkad att rädslan har styrt dig till den du är idag, så hade jag tyckt det var oerhört spännande om du hörde av dig till mig! Det går bra att maila på miaregner@telia.com...

Idag fyller min man år, 55 år fyller han,  så vår dag började med te, ljus, sång och presenter - sen var den i gång som vanligt. Och som vanligt var jag nyfiken på hur min dag skulle bli.

Många människor vill inte, när de blivit lite äldre, längre fira att de fyller år men om man nu vänder på det istället, jag menar man behöver inte fira "bara" för att man fyller år, utan jag menar att man kanske skulle fira att man faktiskt fyller år. Tänk så många det är ute i världen som aldrig blir tex 55 år, utan dör alldeles för tidigt. Så om man ändrar lite på sitt förhållningssätt till att fylla år och hylla att man fotfarande lever, att man mår bra och har hälsan så kan man ju fira att man fyller år trots att man fyller äldre...
Det är nog lite av en nackdel att bo i västvärlden, annars finns det nog inte så många nackdelar, men just synsättet på oss som är lite "äldre"..Vaddå äldre egentligen? För ålder är ju relativt, inte sant, men tyvärr så är vi så fixerade vid just siffrorna som berättar vår ålder att vi lite glömmer bort personen och människan bakom siffrorna. Att vara tex 55 betyder ju egentligen bara att du är född 1957, dvs den kronologiska åldern, den kan vi aldrig bortse från , men vad vi så lätt glömmer är den biologiska åldern; Vilken ålder har din kropp? Vilken ålder är du egentligen?  
Det är oerhört många unga männsikor idag som förvisso är unga i år rent kronologiskt men när det gäller den biologioska åldern så är de många år äldre, på grund av, ofta, dålig livsstil. Dålig och ohälsosamt leverne. De äter dåligt och ohälsosamt, de stressar och mår dåligt både fysiskt och psykiskt, och just det där med stress är ju tyvärr något som tar livet av oss, inte stressen i sig utan vår reaktion på den.

Så mina visdomsord idag är en uppmaning till alla att börja ta hand om sig - och det är aldrig försent! Tänk oxå på att det inte är bara kroppen som ska skötas om, utan det är även sinnet, eller kanske framför allt sinnet, för om du tar hand om dig själv och bryr dig om dig själv så följer kroppen med. Det är tanken som räknas! Livet går i tankens riktning.


"Ska man inte va glad på sin födelsedag - när f - n ska man då vara glad??"

Må väl!

16 Oct 2012