Läs mer om Mias bok för flygrädda under fliken "Böcker"

Jag har blivit intervjuad!

Ja, det har jag - i torsdags blev jag intervjuad av Allas vecktidning. Skitkul, jag gillar att bli intervjuad och jag ställer alltid upp - jag gör det för jag anser att jag har en historia att berätta och eftersom jag blir tillfrågad så är det väl så också att de som intervjuar mig tycker att jag har det. Jag menar, inte intervjuar de någon och sen skriver om det och tror att ingen ändå ska läsa det? Det är ju det de vill, att människor ska köpa deras tidning och läsa vad som står i den - självklart, och har de då något som är extra intressant, ja, då är det kanske fler som läser tidningen också - mer pengar till ägarna helt enkelt.

Jag blev intervjuad om den cancersjukdom jag har/har haft, tarmcancer, och hon som ringde mig ville intervjua någon som drabbats av denna typ av cancer eftersom hon upplevde det som om det inte var så många som pratade om just den typ av cancer, och det är jag den första att hålla med om. Hon gjorde också denna intervju eftersom det just nu pågår en stor screening, en stor undersökning/test gällande screening av mag-och tarmkanalen på fler hundratals människor, alla försöksperoner är i en viss ålder, minns inte exakt men runt 60 år eftersom det oftast är i den åldern,eller äldre, som denna typ av cancer upptäcks. Jag var "bara" 53 när min cancer upptäcktes - bara barnet i detta sammanhang =).

I allafall, vad man vill göra med detta försök är att se om man upptäcker denna dolda typ av cancer lättare och tidigare, det sparar mycket lidande men också pengar om så är fallet och då kan det bli så att man kommer att kalla människor till screening precis som vi kvinnor kallas till mammografi. Ypperligt enligt mig. Problemet med framför allt tarmcancer är ju att den oftast upptäcks för sent - tarmcancer är en av den dödligaste typen, det är en smygande och på något sätt dold cancer ibland helt utan symptom. Skit, är det, ha ha-  nu var jag rolig för det är det ju, det handlar om skit rent ut sagt - så detta med screening är bra, mycket bra tycker jag.

Hon, kvinnan som intervjuade mig sa efteråt att hon tyckte jag var en fantastisk berättare och att hon egentligen inte alls behövde ställa så många  frågor. Kul, för jag upplever mig inte själv som en bra berättare, jag tycker ibland att jag är lite för rörig och komplicerar till den när jag ska återberätta något men det tyckte inte hon. Det ska bli spännande att få läsa vad hon har skrivit, hon kommer att mejla över intervjun till mig för feedback innan den går i tryck. Tydligen ska det även komma en fotograf för att ta en bild på mig, så intervjun också får ett "ansikte" =) Så, snart mina vänner är jag i en tidning nära dig - Allas veckotidning, finns hos alla frisörer!

 

7 Feb 2015