Läs mer om Mias bok för flygrädda under fliken "Böcker"

Jag har börjat boxas!

 

Yes - det har jag, "Kick & Box" - och det är så himla häftigt. Tänk att slåss kan vara så roligt - helt sjukt egentligen om man tänker efter. Men det är något attraherande med att få boxa på och sparka riktigt ordentligt, nu menar jag inte på NÅGON utan på NÅGOT, för det ju givetvis det vi gör: vi sparkar och boxar på mitsar. Här i Hjärup har vi Hjärups Budoklubb i vilken vi, vilket det flesta vet, hela familjen är engagerade. Jag är kassör, Christen är ordförande och chefsinstruktör, Isak han är utövare och marknadsförare och Disa, ja hon är också utövare. Disa kör "bara" jujutsu men Isak kör allt: jujutsu, mma, grappling och mitsträning dvs kick & box. Jujutsu började jag försöka engagera mig i förra hösten, precis innan jag blev sjuk men det var egentligen inget för mig. Vet inte riktigt men det där med teknik och så, passar mig inte, jag tyckte helt enkelt inte att det var roligt. Yoga och allt runt yogafilosofin är min melodi men jag har länge saknat något mer, ja vad ska man kalla det aggressivt? Låter illa men sant är det - i vilket fall som helst så pratade vi genom här hemma hur vi skulle kunna locka mer brudar till klubben, alltså såna som mig, för trots mina nu 56 år så är jag fortfarande en brud!

I klubben har det varit övervikt på killar, kanske inte så mycket på barnträningen men på vuxensidan har det egentligen bara varit en utövare av det kvinnliga könet, Gunilla svartbältare och hon har påpekat länge att vi måste få in fler av det kvinnliga könet. I höstas kom det två tjejer, supekul och så nu på vårterminen kom lilla jag - så nu är vi faktist 4 stycken och vi boxas och slåss allt vad vi förmår. De andra utövar även jujutsu och grappling men jag kör bara en gång i veckan och då slag och sparkar. Det är en så häftig träning, man fokuserar, kämpar, svettas och arbetar hårt med musklerna - framför allt då armarna och man är verkligen helt utpumpad efteråt men på ett otroligt härligt sätt. Jag önskar att fler "medelålders" kvinnor vågade sig på någon annan form av träning än de klassiska, ja,ni vet, gympa, gymma, jogga och så vidare. 

Min utmaning är nu: alla ni som har passerat typ 50 - våga göra något som går utan för ramarna! Det behöver givetvis inte vara boxning, men prova gärna det oxå, nej egentligen vad som helst -  simhopp, balett, karate, skridskor - ja, you name it, bara att hoppa på...Tänk om det kan ge mersmak? Hade inte det varit häftigt, tänk att säga "jag är 56 år och isprinsessa!"

2 Mar 2015