Läs mer om Mias bok för flygrädda under fliken "Böcker"

Jag passar på...

Det gäller att passa på att sno åt sig denna lilla manick när Disa sover - hon går in så ofta hon kan och surfar rut i världen eftersom hon inte fick ta sin Iphone med sig - Isak kunde vi inte förbjuda eftersom den har växt fast i hans hand - och han är inte ensam, även här bland människor som inte äger mycket sitter mobilen i handen, överallt i bussar, på gator, på motorcylar, i tuktuken, ja det spelar ingen roll, från den trasigaste klädda till högklackat och blingbling har mobiltelefonen funnit sitt fäste - jag kan inte sluta att förundra mig...Denna manick jag skriver på är en kombinerad surfplatta och dator, liten och lätt med ett tangetbort gjord för den lite äldre som inte har surftummar och den bästa synen - riktigt bra investering tycker jag icketekniknörden som inte fattar så mycket om maskiner och teknik men som älskar att skriva! Sen finns det fritt wifi i stort sett överallt, ibland en välsignelse för en uttråkad Disa som kan följa svensk tv - och julkalendern!

Julen, ja, även i denna buddistiska delen av världen har tomten och julgranen funnit sin plats, inte en bar eller restaurang värd sitt namn utan en tomte eller i alla fall en liten julgranskula dinglandes i taket - vissa mycket andra lite mindre - ska bli spännande att fira julafton ute på Kho Rong och sen nyår tillbaka här på fastlandet och Shianoukville - undrar hur det ska gå med öl för 50 cent  och drinkar för 2 dollar? Här kryllar det av tokiga engelskmän och vi vet ju alla hur de blir med lite för mycket innanför västen...hu, jag tror att jag gömmer mig inne på vårt hotell så jag slipper se det. Skämt å sido, tror att det kan bli riktigt häftigt och ett firande utan dess like och riktigt kul för Isak, vi andra tre kan ju dra oss tillbaka när det blir för mycket. Jag kommer att i alla fall rapportera, var så säker.

En ny dag ligger nu framför oss, de andra tre ligger i sina sängar liknandes kåldolmar insvepta i sina lakan med en kall vind svepandes fram och tillbaka från fläkten - snart ska jag köra upp dem ur sina små, varma bo för det är dags för frukost och att utforska denna dag som nog också blir en strandhängdag likt gårdagen med kanske ett besök på marknaden i kväll - vem vill det? Jo, Disa men jag är också lite sugen på att kolla in det lokala utbudet - shoppa är ALLTID kul för en tjej! På återseende...

15 Dec 2014