Läs mer om Mias bok för flygrädda under fliken "Böcker"

"Jag tror på lyckan och att det är meningen med livet"!

 

Jag blir lite trött efter att ha lyssnat på detta inslag på Aftonbladets tv-site,vilken jag aldrig har kikat in på innan, du kan lyssna på inslaget här: 

http://tv.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/morgon/article69213.ab 

I alla fall, efter att ha lyssnat så förstår jag fortfarande inte varför det inte kan vara det som vi alla strävar efter: att bli lyckliga! Den stund på jorden vi finns...Det hon säger är intressant...men jag tycker hon har fel! Allt är hennes tankar, hennes forskning, hennes bok och allt hon gjort är utifrån hennes värderingar. Hon säger i inslaget att hon skrev sin bok eftersom hon var så trött på den "lyckohets" som finns i samhället - och hon vill plocka bort det som alla tror är det viktigaste i livet och vad vi alla har som mål i våra liv: att bli lyckliga. Hon tycker inte att man kan sätt "känslomål" utan att vi istället ska sträva efter att göra saker i livet som vi finner tillfredsställande, då mår vi bra - ( och blir kanske lyckliga?) Jajemänsan, det tycker jag också men jag personligen kommer ändå fortsätta med att söka lyckokänslan och sträva efter att vara lycklig! "Jag är glad när jag är lycklig" Det största "problemet" med detta inslag, för mig, är inte det med lyckans vara eller icke vara egentligen, utan det är HUR hon säger det, inte ATT hon säger det: hon säger det som en sanning! Och det går ju inte - ja, det är kanske en sanning - för henne, men... det är kanske inte sanning för någon annan. Det är kanske mer det som jag stör mig på, inte på inslaget som så utan på vad hon försöker få oss att tro på - att hon har svaret och att hon vet hur det är. Jag vill inte att alla ska tro att det är så, det finns många andra sidor av saken,många andra "sanninga" - så kom ihåg: detta är bara hennes sanning!

Men vad ÄR då lycka? Hur känns lycka? Hur idientifierar man lycka? Dett går inte enligt mig, för vad som är lycka för mig är inte lycka för dig - och vad som är lycka för dig, ja det är inte lycka för mig. Nej, jag tror att vi helt enkelt ska sluta sätta etiketter på allt  - låt alla göra vad de vill, känna vad de vill och sträva efter vad de vill - så om meningen med mitt liv är att vara lycklig och att jag ska kunna sitta där på ålders vår och tänka tillbaka på min liv och känna att jag varit lycklig, lyckad och lyckosam - låt mig få göra det då! Säg inte till mig att den är inget att sträva efter, den där lyckokänslan -  för det är den kanske visst det - FÖR MIG!

Nu ligger helgen där och väntar - vi gör som Wilmer X - vi sjunger:"Jag vet att bilden av mig spricker,
jag är bara lycklig när jag dricker. Den sanning som i mångas ögon sticker, jag är bara lycklig när jag dricker" ha ha ha - det menar jag inte...Trevlig helg!

 

 

6 Mar 2015