Läs mer om Mias bok för flygrädda under fliken "Böcker"

Kal p Dag

Jag vet inte varför vissa jämt och ständigt ska komplicera till saker. Jag tänker på det där om att Kal P Dal på 80-talet var radiopratare  genom Skånepartiet. Han blev radiopratare med eget musikprogram inom ramen för Skånepartiet. Och det är just detta, Skånepartiet, som har väckt en del reaktioner.
De som nu pratar ner Kal P Dal är nog inte så insatta i vem han egentligen var. Det är inte jag heller, men jag är gift med en Arlövspåg, visserligen yngre än han, Kalle, men en som verkligen vet vem han var. Och kände honom, eller kanske mer kände till honom. Kalle fanns runt maken min hela hans tonår och var en av dem som präglade ungdomarna i Arlöv på 60-och 70-talet, ja, ända in på 80-talet, oxå.

När det gäller Kal P Dal och hans radioprogram så hör till historien, detta är nog så viktigt,  på vilket sätt han tog sig in i etern. Enligt de som verkligen vet, läs var med på den tiden och kände honom, så blev Kalle erbjuden 1984 en egen sändningstid och det egna radioprogrammet "Radiopedalen", någon som minns detta? på fredagar mellan kl 16-18 och då spelade han skivor, pratade med människor som ringde in till programmet och önskade låtar och så vidare. Som vilken radiopratare som helst, idag, egentligen. Han pratade inte politik. Inte han , inte. Kal P Dal var, enligt många som verkligen fanns runt honom på den tiden , som var vän till honom, som hade honom som fritidsledare på fritidsgården i Arlöv etc etc en av den mest "opolitiska" människa som finns/fanns. Alltså, allt han ville var bara att köra på utan att tänka, att bara köra på utan värderingar - att helt enkelt ha KUL! Ni vet, RAKA RÖR! Det var inga som helt baktankar med hans agerande, han bara gjorde det han gjorde för han ville, för det var BALLT. Och LYNT. Ibland inte helt ok, och visst kunde det bli fel ibland, men att han på något sätt var Skånepartist och rasist och annat som man hävdar idag, är helt eneklt inte sant.

Att anklaga någon för detta, och som sen inte på något sätt kan "försvara" sitt handlande är rent ut sagt taskigt och för jävligt! Så av denna anledning tar jag på mig att försvara honom, med hjälp av han bredvid mig som verklig vet. För i Arlöv är Kal P Dal en kultfigur, då som nu, och att hävda att man inte lyssnade på hans låtar på grund av hans politiska inställning är taskigt skitsnack. Att man orkar! Sen tror jag oxå att man kanske ska kolla lite på vad Skånepartiet stod för på den tiden. Minns ni? Jo, för fri vin- och ölförsäljning! Jo, jag tackar, ja, som ung på 70-och 80-talet hade jag kunnat rösta på dem av bara den anledningen. Herregud, vi var ju unga, och dumma, för bövelen! Vidare så ville de ha reklamfinansierade tv-kanaler! Vem ville inte det? Vi ville vara lika moderna som USA, inte sant? Så detta är mitt försvarstal till en Skånepåg av rang; Kal P Dal - må han leva för evigt och må han aldrig igen bli smutskastad! Nu är det NOCK!!

 

Må väl!

9 Nov 2012