Läs mer om Mias bok för flygrädda under fliken "Böcker"

Min hjärna -oj, oj,oj...

 

Vet inte vad det är för fel på mig - min hjärna går på högvarv! Kroppen är som vanligt och som alltid, i nuet - den kan inget annat, men var i all världen har min hjärna tagit vägen? Den är precis över allt annat än i Nuet! Varför är det så n u då? Jag vet verkligen inte. Jag är en mästare på att förespråka Leva i Nuet, att vara "här och nu" och så vidare - men jag då? Nej, jag är inte här och nu på något sätt - inte nu. Jo , fysiskt, som tur är, för tänk om kroppen också hade kunnat resa sådär i tiden som hjärnan kan - hur hade det sett ut då? Ha - vilken tanke! Svindlande - som en tidsmaskin fast bara själva kroppen utan maskin...hade varit rörigt, vilket resande det hade varit på oss alla -ingen hade stannat där man satte dem, nej det hade ju inte gått.

Jag skulle önska att det fanns en lite knapp någonstans på kroppen, en knapp som jag kunde trycka på när det var dax för hjärnan att stanna i nuet. Sen, när det var dax att resa i tanken igen, framåt eller bakåt, dax att planera och filosofera,ja då tryckte jag till på knappen och vips så var tankefunktionen på igen. Jag kom att tänka på detta i går kväll när jag låg och läste - helt plötsligt kom jag på mig själv med att jag inte längre var inne i boken och dess handling utan någon helt annanstans, boken är inte på något sätt tråkig utan både spännande och intressant - men trots det så bara vandrar mina tankar iväg! Utan att jag kan stoppa dem! Jag ville ju bara läsa och inte tänka....

Det är jobbigt - och det är nog detta de allra flesta tycker är det jobbigaste med att vara människa: att vi har så svårt för att styra och kontrollera våra tankar - och betänk då att jag skryter med att vara något av en mästare på just detta:styra mina tankar ocvh bara tänka saker jag vill tänka! För det kan jag och det gör jag, oftast, men inte ens jag kan göra det hela tiden - hur är det då för alla andra människor runt om som inte lärt sig tekniken? Sen finns det ju givetvis de som bara inte tänker, bara sådär helt naturligt " det tänker jag bara inte på" säger de när man frågar - då kan man undra, hur är det möjligt? Vi är ju gjora för att tänka, det är därför vi är där vi är idag - alla dessa fantastiska tänkare som finns och som har funnits!

Allt, verkligen allt börjar med en tanke - men det är också så att många av dessa "tänkare" har mått dåligt genom sina liv, varför? Jo, för att de tänker för mycket och blir utmattade, rädda och sjuka av allt tänkande. Då hade de verkligen behövt den där knappen att trycka på. Nej, någon knapp har det inte fått utan piller, alkohol eller annat dövande har det blivit istället - det är vår "on och off-knapp" - drogen! Då hade det väl varit bättre med en knapp, den kan i alla fall inte skada oss....Så, kanske ska jag uppfinna den där knappen? Hmm, omöjligt säger säkert någon, och ja, det är det ju. Men det behöver inte vara en knapp på riktigt utan mer en mental bild av en knapp - det vi inom Mental Träning kallar "Tankestopp" - så nu skapar jag mig en imaginär av och på-knapp, och vips så finns den. Yes - ska prova i kväll när jag ligger där och läser i min bok...Det kommer att funka - det är jag säker på! Prova själv så får ni se!

 

29 Sep 2015