Läs mer om Mias bok för flygrädda under fliken "Böcker"

"När vi springer påverkas hjärnans aktivitet på....."

 

"...ungefär samma sätt som vid meditation eller vissa former av berusning"

JA! Det var ju det som hände mig igår, eller, nej, nu ljuger jag - jag sprang kanske inte men jag promenerade, fort med Ally - länge - jag var ute och snabbgick med henne i en och en halv timme - minst. Och då hände det: jag fick kreativa tankar! Och jag hade inte börjat dricka rödvin redan då för detta var på förmiddagen - så berusad på någon drog var jag inte, så då måste det ju ha varit den raska promenaden som gjorde det istället, alltså satte igång mitt "kreativa rus". Coolt!

Eller säger man "coolt" nu för tiden? Ja ja, skit samma - för mig var det coolt - och inspirerande. Jag gick hela vägen upp till "vår" kyrka, det vill säga Uppåkra Kyrka, den ligger uppe på en höjd - när man är där uppe ligger hela Hjärup nere vid fötterna - man är liksom som lite grann från ovan. Under hela detta stora området ligger en forntidaby från järnåldern, en vikingaby likt den man funnit i Birka på Björkö i Mälaren. I alla fall, jag gick där ute på de stora fälten där det är stora utgrävningar vid andra tider på året, Ally gick i långt koppel så hon fick nosa fritt och jag fick tänka fritt: då kom de -mina tankar på vad jag vill! Jag var flygvärdinna i över tjugo år - nu har jag varit stressterapeut i över tio år - vad ska jag nu göra de kommande tio, tjugo, ja trettio åren? Jag vill göra nytt, jag vill göra annorlunda, kanske inte byta inriktning helt som jag gjorde då jag bytte från flygvärdinna till stressterapeut men något nytt vill jag. Jag var fylld av alla dessa tankar när jag kom hem, berättade om min mentala kreativitet under promenaden för Christen och så bestämde vi, ja, nu är det dag att börja formulera nya mål - vad vill jag, vad vill vi? Där är vi nu - ideérna finns där, lusten och drivkraften också men nu ska alla dessa visioner och drömmar dras ner och konkretiseras - de ska bli realistiska och då är det ett måste att börja skriva.

Jag vill inte gå längre in på Vad just nu - men att jag, och vi, ska göra förändringar - lägga till, dra i från och ändra, det är sanning och det är verklighet - men de måste nedtecknas - " en dröm och vision som inte är nedtecknad är bara en önskedröm". Med detta så är det dags för mig att börja en förändring, jag tar med mig åren som flygvärdinna, jag tar med mig åren som stressaterapeut men nu ska lägga på lite nya saker - så att det blir roligare! Jag saknar lite det lustfyllda och roliga  - som jag skrev häromdagen: jag saknar det lite mer ytliga och vackra - det vill jag åt nu! 

Så,söndagens "visdomsord" från mig är, som hämtat från dagens Sydsvenska Dagblad: Ut och spring, eller i alla fall gå raskt, ensam (med hund är ok, men inte med någon att prata med) -  och låt inre drömmar, visioner och framtidsplaner flöda - släpp loss det inre, kreativa ruset! Lycka till!

 

22 Feb 2015