Läs mer om Mias bok för flygrädda under fliken "Böcker"

Om att blogga

 

 

På Facebook kommer det upp lite då och då "blänkare" om vikten av att blogga när man är företagare - summan av denna kardemumma är: Man SKA blogga som företagare! Och det är inte alltid viktigast vad man bloggar om utan vilka ord man använder i sin blogg - orden ger träffar på Google....! Detta är en hel vetenskap - jag skriver för att det är kul att skriva, har ärligt talat ingen aning om det finns någon som läser det jag skriver. Jag kanske skulle teckna mig på den där Blogg-skolan ändå? Kanske har jag fel tänk i mitt skrivande - man ska inte skriva för att det är kul, man ska skriva för att sälja!

Det som kom upp idag på min FB-sida är något som heter "Business Bloggers" och det är en internetbaserad kurs i konsten att blogga - deras slogan är " Blogga dig till fler kunder genom Business Bloggers Bloggskola"...Bara genom att jag nu nämnder deras namn här kommer kanske min blogg att få fler träffar? Är det så det fungerar, jag vet inte - inte helt fel i så fall för nu när jag tänker efter så visst vill jag att det är någon som läser vad jag skriver - jag skriver inte för andra kanske men jag vill att någon ska läsa vad jag skriver ändå. Särskilt om jag skriver något klokt, inspirerande, insiktsfullt, lärorikt, nytt, spännande och slagkraftigt. Men det gör jag inte så ofta utan jag skriver mest, ja, lite ord här och lite ord där. Jag har inget riktig inriktning på min blogg - det ska jag kanske börja ha?

Jag kanske ska har kloka ord, ny fina sådana varje dag - nya citat och vackar meningar som förgyller någons morgon- men då ska jag ju hinna skriva på morgonen oxå, det går ju inte. Nej, någon annan inriktning får det bli...Jag ska ta och fundera på det sen återkommer jag med vad det blir - detta är nu i alla falla denna dagens blogg - bättre än så här blir det inte, inte just nu i alla fall. Var bara tvungen att skriva lite nonsens eftersom de sa på bloggskolan att man helst ska skriva något varje dag. Inga långa inlägg måste det vara men bättre lite och ofta än långa inlägg och sällan - så nu blev det så här. Återkommer när jag har något vettigt att säga...

21 Oct 2015